2 Şubat 2010 Salı

evim dergisi & kahve molası :))

dikiş kutusundan çıkanlar .
Tuhafiyeci ziyaretinden ya da evdeki dikiş kutusundan temin edeceğiniz eski kumaş parçaları ve saten kurdeleler pencerede, masaüstünde ve duvarlarda karşımızı çıkıyor  

 

PERDE KENARINDA
 
Aslına bakılacak olursa bu tip uygulamalar çok eski zamanlardan beri keşfedilmiş ama artık pek de uygulanmayan modası geçmiş tabir edilen türden. Biz hem eskiye dönelim, hem de elde olan veya çok ucuza satın alınan malzemelerle neler yapılır göstermek istedik. Ele aldığımız ilk şey de bir çift perde oldu. Farklı renkte iki kurdeleyle perdenin birbirine bakan kenarlarına biri fırfırlı biri düz olacak biçimde biye geçtik. İlk olarak sarı kurdeleyi perdenin ucundan biraz geriye doğru düz bir biçimde diktik ve daha sonra pembe olanını büzgüler yaparak en uç kısma taktık. Bu işlemi dikiş makinasında yapabileceğiniz gibi elde de dikebilirsiniz. Yapıştırma yöntemleri de söz konusu ama yıkama esnasında sökülebilme ihtimaline karşı dikiş en sağlam yöntem.




Tabloların veya çerçevelerin kenarlarına, daha gösterişli dursunlar diye kullanılan paspartuları bu defa kumaş kaplayarak yaptık. Siz de evinizdeki eski, artık veya kullanılmayan kumaşlardan faydalanarak bunu uygulayabilir, duvarlarınıza ve tablo çerçevelerinize tarz katabilirsiniz. Tablonun arkasında duran MDF levhayı çıkarın ve düz bir alana serdiğiniz kumaşın üzerine, kenarlarına eşit şekilde pay verilmiş biçimde oturtun. Daha sonra kumaşın fazlalıklarını içe doğru katlayıp yapıştırın ve tablonun arkasına yeniden yerleştirin. İstediğiniz her türlü kumaşla veya desenli kağıtlarla yapabileceğiniz bu uygulamayla tablolarınızın paspartuları artık rengarenk ve desen desen. Bu arada resimlerinizin tam ortada eşit biçimde durmaları için onları MDF levhaya yapıştırmayı unutmayın.



2 yorum:

Tazekahve dedi ki...

Çok hoş fikirler Dileğim bunlar.Paylaştığın için sağol.Günün birinde uygulayabiliriz belki.Öptüm çook !

kahve molası dedi ki...

rica ederim canım benim öptüm seni